vrijdag, 12. december 2014 - 15:10 Update: 13-12-2014 9:18

Laatste konvooi wrakstukken MH17 aangekomen

Laatste konvooi met wrakstukken MH17 in Gilze Rijen aangekomen
Foto: Min. Defensie
Gilze Rijen

Vrijdag is het vierde en laatste konvooi met wrakstukken van vlucht MH17 op luchtmachtbasis Gilze-Rijen aangekomen. Dit heeft de Onderzoeksraad Voor de Veiligheid (OVV) vrijdag laten weten.

Afgelopen week zijn totaal zestien vrachtwagens met wrakstukken vanuit Oekraïne naar Nederland gereden. Dit gebeurde in vier konvooien. Op de luchtmachtbasis vindt het onderzoek aan de wrakstukken plaats en zal gewerkt worden aan een reconstructie van een gedeelte van het vliegtuig.

Na een lange periode van voorbereiding werd zondag 16 november in opdracht van de Onderzoeksraad voor Veiligheid gestart met de berging van wrakstukken van vlucht MH17. De missie heeft zes aaneengesloten dagen op de crashsite kunnen werken. Vervolgens is het transport van de wrakstukken voorbereid, zodat op 23 november de wrakstukken per trein vanuit Torez naar Charkov konden worden vervoerd. 

Bij de berging van de wrakstukken kreeg de Onderzoeksraad ondersteuning van de lokale hulpdiensten en Nederlandse militairen. Ook het transport naar Nederland is verzorgd door Defensie. De Onderzoeksraad streeft ernaar in de zomer van 2015 het eindrapport te publiceren.

Lees alles over:
Provincie:
Blik op 112: