dinsdag, 30. december 2014 - 14:01 Update: 30-12-2014 19:05

Laffe roof op bejaard stel van enkele tienduizenden euro's

Bejaard stel van tienduizenden euro's beroofd
Foto: Archief FBF
Tilburg

Een bejaard echtpaar is maandag 29 december slachtoffer geworden van een straatroof. De vrouw (83) raakte gewond aan haar knie toen ze daarbij ten val kwam. De twee daders vluchtten in een auto en zijn nog niet achterhaald.

De beroving vond maandag plaats tussen 17.00 en 17.15 uur in het Reeshofpark. Het stel van 82 en 83 jaar oud had geld opgenomen en boodschappen gedaan. De man en vrouw liepen via het Reeshofpark naar huis. Ze hadden een blauwe boodschappentrolley op wieltjes bij zich, waarin ze hun boodschappen en een groot bedrag aan contant geld vervoerden. Het ging daarbij om enkele tienduizenden euro's.

Ten val

Op het fietspad van de Reeshofdijk, nog voor de ijssalon, werd het stel beroofd door twee onbekende mannen. De daders sprongen vanuit de bosjes tevoorschijn. Het lijkt erop dat ze het bejaarde stel hadden opgewacht. De straatrovers eisten de boodschappentas op wieltjes op. In het tumult kwamen de 82-jarige man en de 83-jarige vrouw ten val.

De daders gingen er met de trolley vandoor en stapten even verderop in een gereedstaande auto. Het mannelijk slachtoffer ging nog vergeefs achter de daders aan. Bij de valpartij raakte de 83-jarige vrouw licht gewond aan haar linkerknie. Haar man had geen noemenswaardig letsel opgelopen. Het tweetal is vervolgens naar huis gelopen, waar ze de politie alarmeerden.

Blik op 112: