donderdag, 30. oktober 2014 - 22:24 Update: 30-10-2014 23:17

Landelijke doorzoekingen in onderzoeken naar gewelddadig jihadisme

Landelijke doorzoekingen in onderzoeken naar gewelddadig jihadisme
Foto: Archief FBF
Arnhem

​In de aanpak van het gewelddadig jihadisme zijn donderdagmorgen door de politie negen woningen in Arnhem, Doesburg, Rotterdam en Eindhoven doorzocht. Daarbij is beslaggelegd op computers, tablets, gegevensdragers en mobiele telefoons.

De onderzoeken staan onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM). De politieactie was gericht op het verzamelen van bewijsmateriaal tegen gewelddadige Jihadisten  en hun reizen naar Syrië. De onderzoeken richten zich daarnaast op deelname aan de terroristische organisatie Jabhat al-Nusra. De onderzoeken geven tot op heden geen aanleiding om verdachten aan te houden. De paspoorten van 6 mannen zijn in beslag genomen.

Intensief

Het OM en de politie zetten zich intensief in op het opbouwen van strafdossiers over jihadgangers, nodig voor de opsporing en vervolging van verdachten. Het Landelijk Parket geeft uitvoering aan de coördinatie van deze strafrechtelijke aanpak van de jihadgang.

De huidige dreiging die van het jihadisme uitgaat heeft geleid tot een aangescherpte, brede aanpak. Het gaat om een integrale overheidsaanpak, waarbij het OM optreedt tegen degenen die de strafwet overtreden. De basis is het in augustus 2014 uitgebrachte Actieprogramma Integrale Aanpak Jihadisme.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):