zondag, 10. augustus 2014 - 9:32 Update: 10-08-2014 9:40

Leden Veiligheidsraad brengen zondag en maandag bezoek aan Nederland

Dodental Nederlanders MH17 verhoogd naar 195
Foto: RVD
Den Haag

Op uitnodiging van minister Timmermans van Buitenlandse Zaken brengt een delegatie van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties zondag en maandag een bezoek aan Nederland. Dit meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De delegatie spreekt in Den Haag met vertegenwoordigers van de internationale hoven en tribunalen en de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens OPCW. Ook wordt zij ontvangen door minister-president Rutte.

De Nederlandse permanent vertegenwoordiger bij de VN in New York, Karel van Oosterom, vergezelt de vertegenwoordigers van de Veiligheidsraad tijdens hun bezoek. Naast deelname aan een rondleiding door het Vredespaleis spreken de Veiligheidsraadleden in het paleis achtereenvolgens met vertegenwoordigers van het Internationaal Gerechtshof, het Joegoslaviëtribunaal, het Libanontribunaal, het Sierra Leonetribunaal, het Internationaal Strafhof en de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens.

De delegatie arriveert zondagavond in Den Haag en wordt dan door de secretaris-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Renée Jones-Bos, gebrieft over de stand van zaken rond de afhandeling van rampvlucht MH17. Dit weekend bezoekt de delegatie België. Vanuit Nederland reist zij door naar Kenia.