dinsdag, 25. november 2014 - 16:42

Leraar veroordeeld voor ontucht met 14-jarige leerlinge

Foto van smartphone | Sxc
Foto: SXC
IJsselmuiden

Een leraar uit IJsselmuiden is voor ontucht in 2012 met een toen 14-jarige leerlinge veroordeeld tot de maximale werkstraf van 240 uur en 5 maanden voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van 3 jaar. Ook moet de man meewerken aan zijn behandeling.

WhatsApp

De leraar van een middelbare school in Kampen raakte het meisje meermalen aan bij de borsten, billen, benen en lichaam. Via WhatsApp spoorde hij haar aan om foto’s van haar borsten naar hem te sturen en stuurde hij twee foto’s van zijn penis naar haar.

Kwetsbaar

Het meisje is het slachtoffer geworden van het gedrag van de toen 51-jarige man. Zij verkeerde als leerlinge in een volstrekt ongelijke positie. Hij gaf prioriteit aan de bevrediging van zijn eigen lustgevoelens onder voorbijgaan aan de kwetsbaarheid van deze minderjarige.

'De verdachte heeft het in hem als leraar gestelde vertrouwen ernstig geschonden. Verdachte had bij zijn omgang met het slachtoffer een professionele afstand moeten houden en had zich moeten realiseren dat haar seksualiteit, als die van iedere veertienjarige, kwetsbaar is.', oordeelt de rechtbank.

De man is inmiddels ontslagen bij de middelbare school.

Tag(s):