donderdag, 7. augustus 2014 - 14:47 Update: 07-08-2014 20:32

Lichaam demente vrouw Rijnsaterwoude in Tsjechië gevonden

Lichaam vermiste vrouw uit Rijnsaterwoude gevonden in Tsjechië
Rijnsaterwoude

Het lichaam van de sinds 13 mei vermiste 80-jarige vrouw M.F. van Beenen uit Rijnsaterwoude is woensdag 6 augustus gevonden in een bos in de buurt van de plaats Harrachov in Tsjechië. Donderdag 7 augustus heeft onderzoek aan het lichaam aldaar uitgewezen dat het inderdaad om de overblijfselen van de vermiste vrouw gaat.

De demente vrouw, die terminaal was, werd vermist sinds 13 mei 2014. Op die dag zou haar dochter met haar zijn vertrokken in een auto. Sindsdien was onbekend waar zij was. Op 8 juni 2014 werd de 55-jarige dochter van de vrouw aangehouden. Sindsdien zit de dochter vast. Zij wordt verdacht van ontvoering van haar moeder met de dood ten gevolge en het wegmaken van het lichaam van haar moeder.

De verdachte verklaarde aanvankelijk bij de rechter-commissaris niet te weten waar haar moeder was. Zij zou haar moeder levend hebben meegenomen in de auto en met haar via Duitsland naar Tsjechië zijn gereden. Volgens de verdachte zou haar moeder vervolgens door een onbekende man zijn meegenomen. Weken later verklaarde de verdachte dat haar moeder thuis een natuurlijke dood zou zijn gestorven en dat zij daarna het lichaam van haar moeder in de auto heeft meegenomen. Zij  heeft toen ook verklaard waar zij het lichaam had achtergelaten in Tsjechië. Hierop heeft het Openbaar Ministerie contact opgenomen met haar Tsjechische collega's die meteen een grote en professionele zoekactie hebben georganiseerd.

Het OM vermoedt dat de 55-jarige vrouw een financieel motief had voor het laten verdwijnen van het lichaam van haar moeder.

Tag(s):