zaterdag, 31. mei 2014 - 10:32 Update: 03-07-2014 0:35

Lichaam Gwenette Martha door meer 80 kogels getroffen

foto van afrekening Amstelveen | fbf
Foto: fbf
Amstelveen

In het lichaam van Gwenette Martha heeft de lijkschouwer meer dan 80 kogelgaten aangetroffen.

Die gaten zijn ontstaan door alle kogels die dwars door zijn lichaam zijn gevlogen. Dit meldt het Parool zaterdag. De kogels zijn afkomstig uit tenminste twee automatische vuurwapens. De schutters hebben Gwenette Martha beschoten met een kalasjnikov en vermoedelijk nog een ander automatisch vuurwapen.

Martha zat donderdagavond even voor de liquidatie in Shoarmazaak Rooz op de Amsterdamseweg in Amstelveen. Hij was daar aanvankelijk met een boezemvriend, een man die bij de recherche bekendstaat als een kleine drugshandelaar en een soort lijfwacht annex chauffeur. Later voegden zich nog twee mannen bij het gezelschap. Met één van die twee liep Martha naarbuiten. Daar werd hij onder schot genomen. Tijdens de lijkschouwing bleek dat Martha door tientallen kogels was geraakt, waarvan de meeste in zijn borst.

Overigens was Martha bij de liquidatie niet gewapend, zoals op sommige beelden lijkt. Het zwarte voorwerp in zijn handen was een tasje.

De liquidatie van Martha houdt mogelijk verband met andere moorden die de afgelopen paar jaar in de Amsterdamse onderwereld zijn gepleegd, onder een nieuwe generatie zware criminelen. In december mislukte een aanslag op het leven van Martha. Het wapen van de schutter haperde. Martha deed aangifte.

Provincie:
Tag(s):