dinsdag, 11. februari 2014 - 11:10 Update: 03-07-2014 0:42

Lichamelijk letsel is doodsoorzaak Borst, ongeval of misdrijf nog onduidelijk

foto van Els Borst | fbf archief
Foto: fbf archief
Bilthoven

Maandagavond 10 februari is rond 18.45 uur bij haar woning aan de Ruysdaellaan in Bilthoven het levenloze lichaam van oud-minister Els Borst aangetroffen.

Bekenden van haar troffen mevrouw Borst op maandag levenloos aan. De hulpdiensten werden gewaarschuwd en omdat de oorzaak van het overlijden niet kon worden vastgesteld, startte de politie direct een onderzoek. Het lichaam van mevrouw Borst is aan het eind van de nacht uit de woning gehaald en er werd een schouw verricht door de schouwarts.

Sectie bij NFI
De gegevens van de recherche, de schouw en het forensische onderzoek konden niet uitwijzen hoe zij is komen te overlijden. Daarom is dinsdag sectie verricht op het lichaam om meer duidelijkheid te krijgen. De politie heeft woensdag tegenover NRC bevestigd dat er letsel op het lichaam van Borst is aangetroffen. 

De sectie heeft geen eenduidig antwoord kunnen geven over hoe het letsel is ontstaan. Er is door het NFI wel vastgesteld dat het letsel de oorzaak is van het overlijden van Borst. De politie is nu bezig te onderzoeken of dit letsel ten gevolge van een ongeluk is of dat er sprake is van een misdrijf. 

 

Provincie: