dinsdag, 7. januari 2014 - 18:34 Update: 03-07-2014 0:45

Lintje voor jongen (10) die leven vriendje redde

Foto van jongeren met lintje | Gem. Spijkenisse
Foto: Gem. Spijkenisse
Spijkenisse

Maandagavond heeft burgemeester Mirjam Salet van Spijkenisse op de nieuwjaarsreceptie voor de zesde maal de Jeugd- en Jongerenlintjes van Spijkenisse uitgereikt. Dit meldt de gemeente Spijkenisse dinsdag.

‘Jongeren komen normaal gesproken niet in aanmerking voor een lintje. Daarom laat de gemeente op een andere manier haar waardering blijken aan kinderen en jongeren die zich inzetten voor medemens en maatschappij’, aldus de gemeente.

Dit jaar zijn er zeven lintjes toebedeeld, waarvan drie Jeugdlintjes en vier Jongerenlintjes.

Ryan Beukema (10)
Ryan Beukema (10) kreeg een lintje omdat hij het leven van zijn vriendje heeft gered. Tijdens het spelen viel zijn vriendje in het water omdat hij een epilepsie aanval kreeg. Zonder Ryan was zijn vriendje zeker verdronken.

Giovanni Hoeksel (12)
Het tweede Jeugdlintje ging naar Giovanni Hoeksel (12). Giovanni zet zich, ondanks zijn ziekte, in voor andere zieke kinderen. Hij is dit jaar gevraagd om kindambassadeur van de Stichting Opkikker te worden. Dat wilde hij graag en organiseerde een zwemwedstrijd waarbij door middel van sponsoring veel geld is opgehaald voor de stichting.

Ilse van Wijngaarden (9)
Ilse van Wijngaarden (9) ontving het derde jeugdlintje. Deze jonge heldin verdient dit lintje, omdat ze, uit eigen beweging, haar lange haar heeft gedoneerd aan Stichting Haarwensen. Deze stichting maakt pruiken voor kinderen die door een chemokuur geen haar meer hebben.

Lisanne Trouw (17)
Het eerste Jongerenlintje ging naar Lisanne Trouw (17). Zij is afgelopen zomer in haar eentje naar Zuid Afrika gegaan en heeft daar in de townships vrijwilligerswerk gedaan. Ook organiseert ze feesten om geld voor goede doelen in te zamelen.

Larissa van Krevel (15)
Larissa van Krevel (15) ontving het tweede Jongerenlintje. Zij heeft het afgelopen seizoen de nodige prijzen gewonnen. Zij is onder andere Nederlands kampioen Judo onder de 18 jaar. Bij de groep jonger dan 21 heeft ze brons behaald. Daarnaast heeft zij een aantal internationale prijzen op haar naam staan. 

Zo werd zij in Berlijn derde tijdens de European Cup. Op basis van haar prestaties mocht zij deelnemen aan de EYOF (Europese jeugd Olympische spelen), die in Utrecht werden gehouden. Zij wist daar een bronzen medaille te halen. Ook werd zij uitgezonden voor een WK in Miami. Larissa kon wegens ziekte helaas niet bij de uitreiking zijn.

Jeroen van de Heide (17)
Het derde Jongerenlintje was voor Jeroen van de Heide (17). Jeroen is een succesvolle jeugdbowler. Hij heeft 11 NK titels en 2 internationale titels op zijn naam staan. In 2007 werd hij Nederlands kampioen pupillen zowel single, double en all events. 

Vanaf 2007 is Jeroen altijd Nederlands kampioen geworden in alle leeftijdscategorieën. In 2013 is hij zelfs Nederlands kampioen geworden bij singles en doubles in de A-klasse (heren) terwijl hij nog junior is. In 2014 neemt hij deel aan het jeugd EK in Denemarken. Jeroen is ook geselecteerd voor het Nederlands team.

Thom Jansen (18)
Thom Jansen (18) heeft het vierde Jongerenlintje weten te bemachtigen. Toen Thom ontdekte, dat hij nooit Feyenoord 1 via Spijkenisse zou halen, heeft hij het roer radicaal omgegooid. Hij werd trainer van een F-team, stortte zich op de materiaalverzorging, maakt op zaterdag de poortbrief en verricht het hele jaar door allerlei hand- en spandiensten voor de jeugd.

Burgemeester Salet waardeert de inzet van deze jongeren. Naast het lintje kregen de kinderen ook een verrassing als beloning voor hun bijzondere prestaties en inzet.