donderdag, 6. november 2014 - 13:13 Update: 06-11-2014 14:50

Liquidatie Hans Nijman bevestigd door politie

Liquidatie
Foto: Archief FBF
Beverwijk

De politie heeft een Team Grootschalige Opsporing gestart naar aanleiding van het dodelijk schietincident aan de Meerstraat in Beverwijk.

De politie bevestigt vandaag dat het slachtoffer de 55-jarige Hans Nijman is en houdt rekening met een afrekening in het criminele milieu.

Onderzoek op twee locaties

De locatie aan de Meerstraat is tot in de ochtend afgesloten geweest om een uitgebreid recherche-onderzoek te kunnen doen op de locatie.

Woensdagavond heeft de afdeling Forensische Opsporing uitgebreid sporenonderzoek gedaan, zowel op de locatie aan de Meerstraat als op de Hofgeesterweg in Velserbroek, waar een autobrand plaatsvond die mogelijk verband houdt met dit misdrijf.

Identificatie slachtoffer

De reden dat de identiteit van een slachtoffer nooit direct bekendgemaakt kan worden is dat daar uitgebreid onderzoek naar gedaan moet worden. De politie wil, mede omwille van de nabestaanden, zeker weten wat de identiteit van het slachtoffer is. Daarna wordt vanzelfsprekend eerst de familie geïnformeerd voordat er breder over gecommuniceerd wordt. Familierechercheurs houden contact met de familie, dit is vaste procedure bij ernstige misdrijven.

Team Grootschalige Opsporing

Het team grootschalige opsporing bestaat uit 20-25 rechercheurs en politiemensen. Het team is bezig met het horen van getuigen en mensen die mogelijk meer informatie hebben.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):