dinsdag, 9. december 2014 - 11:10 Update: 09-12-2014 15:17

Liquidatie vrouw van topcrimineel is nieuwe fase in onderwereldoorlog

Liquidatie vrouw van topcrimineel is nieuwe fase in onderwereldoorlog
Foto: fbf
Amstelveen

De vrouw die maandagavond is geliquideerd, is de Amstelveense Luana Luz Xavier (34), de vriendin van H., een crimineel die een grote rol speelt in de Amsterdamse onderwereld.

H. is volgens het Parool een kopstuk uit de organisatie rond Gwenette Martha. De laatst genoemde werd eerder dit jaar in Amstelveen bij een kogelregen om het leven gebracht.

Inmiddels bevestigd de voormalig advocaat van Luana Luz Xavier, Mark Teurlings, haar overlijden. Hij zegt over haar ''een lieve jonge moeder, drama en doodzonde''.

Met de liquidatie van een familielid van een topcrimineel lijkt een verschuiving in de Amsterdamse of inmiddels Amstelveense onderwereldoorlog. Veel topcriminelen zijn inmiddels ondergedoken uit vrees voor een aanslag. Dit geldt niet voor hun familieleden. Lieten voorheen de zware jongens uit respect familieleden van topcriminelen met rust, nu lijken ook hen in het vizier te kunnen vallen. De politie probeert het geweld in de onderwereld te stoppen, of dat ook gaat lukken is nog maar de vraag. 

Eerder:

De vrouw werd rond half 8 door meerdere kogels voor haar voordeur neergeschoten. Volgens verschillende media zouden haar twee kinderen ooggetuige zijn geweest. Reanimatie kon de vrouw niet meer redden.Vlak na het schietincident is op de hoek van de Haya van Somerenlaan en de Joke Smitlaan een brandend voertuig aangetroffen. Het gaat vermoedelijk om het vluchtvoertuig van de dader(s).

Provincie:
Blik op 112: