donderdag, 1. mei 2014 - 13:48 Update: 03-07-2014 0:37

llegale bingoavond beëindigd door politie

foto van bingo | bon archief
Foto: bon archief
Helmond

Op woensdag 30 april heeft de politie een controleactie uitgevoerd bij een horecagelegenheid met bijbehorende woning in Helmond.

Tijdens deze controle is een illegale bingoavond ontdekt. In een zaal van de horecazaak waren zo’n 80 mensen aan het kienen. De activiteit is direct beëindigd, de politie heeft drie personen aangehouden, en prijzengeld en ander bewijsmateriaal zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

De bingoavond is beëindigd, omdat dit zonder toestemming van de gemeente gebeurde. Er is dan sprake van een overtreding van de Wet op de Kansspelen. De ongeveer 80 personen die aan het kienen deelnamen, zijn allen verzocht het pand te verlaten. Dit is rustig en gemoedelijk verlopen.

Horecazaak tijdelijk gesloten
Na de aanhouding van de drie personen, was er geen verantwoordelijke meer in de zaak aanwezig. De horecagelegenheid is daarom gesloten en kan weer open op het moment dat de verdachten zijn vrijgelaten. Het gaat om twee Helmonders (40 en 41 jaar) en een 31-jarige man uit Goirle. Zij zitten nog vast. Tijdens de controle werd ook geconstateerd dat niet werd voldaan aan de brandveiligheidseisen.

Provincie:
Tag(s):