zondag, 28. september 2014 - 22:10 Update: 29-09-2014 7:43

Loco-burgemeester: 'Dit is een ramp voor Haaksbergen'

Loco-burgemeester: 'Dit is een ramp voor Haaksbergen'
Foto: Still Youtube
Haaksbergen

'Een mooie feestelijke middag is geëindigd in een drama. Dit is een ramp voor Haaksbergen', dit zei de loco-burgemeester Van Vlaanderen na het ongeluk met een monstertruck waarbij twee mensen om het leven kwamen.

Op het Stationsstraat werd zondagmiddag het motorevent Auto en Motor sportief georganiseerd waarbij het even voor 16.00 uur vreselijk misging. Een monstertruck reed over aantal auto's als onderdeel van de show. Hierna reed de bestuurder om nog onbekende oorzaak de truck het publiek in waardoor er grote paniek ontstaat in het publiek. 

Wanneer hulpdiensten ter plaatsen komen blijken er twee personen om het leven te zijn gekomen. Zes slachtoffers zijn zwaargewond en zijn in kritieke toestand in een ziekenhuis opgenomen. Daarnaast liepen achttien personen lichte verwondingen op. 

Zowel de politie, als de onderzoeksraad voor de veiligheid hebben ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Daarnaast zal er gekeken worden welke verplichtingen de organisatoren zijn opgelegd om vergunning voor dit evenement zijn nageleefd. Ook de technische staat van de monstertruck zal worden onderzocht.