dinsdag, 5. augustus 2014 - 19:28 Update: 06-08-2014 9:51

'Lokale bevolking heeft al veel geborgen rond rampplek MH17'

'Veel resten MH17 mogelijk al door bevolking geborgen'
Foto: YouTube

De groep internationale experts is voor de 5e dag op rij met bergingswerkzaamheden bezig geweest. Ze hebben vandaag een groot gebied doorzocht rondom het dorpje Roszypne.

Volgens hoofd repatriëring Pieter-Jaap Aalbersberg is het werk in de ochtend enige tijd gestaakt  in verband met onderhandelingen door de OVSE.  Een beperkte groep experts heeft daarna tot het eind van de middag ongestoord doorgewerkt. Daarmee is de zoektocht in dit gebied afgerond.

Het resultaat is dat een kleine hoeveelheid persoonlijke bezittingen is gevonden. Deze zijn geborgen en meegenomen naar de uitvalsbasis in Soledar. Van daaruit worden de bezittingen naar Charkov gebracht, waar ze een eerste forensische check ondergaan. Stoffelijke overschotten zijn niet aangetroffen.

Volgens Aalbersberg lijkt het erop dat de lokale bevolking en autoriteiten na de crash van vlucht MH17 al veel stoffelijke overschotten en persoonlijke bezittingen hebben geborgen. Dat kan verklaren waarom de experts tot nu toe vooral persoonlijke bezittingen vinden.

Lees alles over:
Categorie:
Tag(s):