donderdag, 21. augustus 2014 - 22:07 Update: 22-08-2014 8:48

Losgeld James Foley was 100 miljoen euro

IS wilde 100 miljoen hebben in ruil voor journalist James Foley
Foto: Archief FBF

Een anonieme Amerikaanse overheidsfunctionaris heeft aan persbureau AP laten weten dat de IS-strijders die de Amerikaanse journalist James Foley hebben onthoofd een losgeld van 100 miljoen euro hadden geëist voor zijn vrijlating.

Dit meldt de NOS donderdag. Een collega van deze functionaris die ook anoniem wil blijven zegt dat de IS-strijders hun ies naar familieleden van James Foley hebben gemaild. Deze zomer hebben Amerikaanse Special Forces nog geprobeerd om gijzelaars uit handen van IS te redden, zo heeft het Pentagon bekendgemaakt.CNN meldt dat deze operatie helaas mislukte doordat de Amerikaanse commando's de Amerikaanse gevangenen niet konden vinden. Mogelijk waren ze toen al te laat.

Foley werd uiteindelijk onthoofd. Daarvan verscheen dinsdag een filmpje op het internet, waarvan de Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad heeft gezegd dat het authentiek is.

De Amerikaanse wet laat niet toe dat de Amerikaanse regering onderhandelt met terroristen. Hieronder valt ook het betalen van losgeld.

Categorie:
Tag(s):