zaterdag, 4. januari 2014 - 22:56 Update: 03-07-2014 0:45

Lot PostcodeKanjer komt op recordbedrag van 80.000,- euro

Wijkwinnaars postcodeloterij | Fotocredits Roy Beusker Fotografie.
Foto: Fotocredits Roy Beusker Fotografie.
Vrouwenpolder

Nog nooit wonnen wijkwinnaars van de PostcodeKanjer zo’n hoog bedrag als in het Zeeuwse Vrouwenpolder.

Vanavond werd bekendgemaakt dat het dorp ruim 180 wijkwinnaars telt die met ruim 300 loten meespelen met de Postcode Loterij.

Samen verdelen zij 21,45 miljoen euro, de helft van de hoofdprijs van 42,9 miljoen euro die deze week in het dorp viel.
Het betekent 80.399 euro per lot met het maximaal aantal Kanjerpunten.

Vanavond werd bekendgemaakt dat het dorp ruim 180 wijkwinnaars telt die met ruim 300 loten meespelen met de Postcode Loterij. Samen verdelen zij 21,45 miljoen euro, de helft van de hoofdprijs van 42,9 miljoen euro die deze week in het dorp viel. Het betekent 80.399 euro per lot met het maximaal aantal Kanjerpunten. “Dit overtreft al onze verwachtingen”, aldus een wijkwinnaar. “De afgelopen dagen is er in het dorp al druk gespeculeerd over het wijkbedrag. We dachten eerder aan een prijs van 25.000 euro per lot en nu blijkt dit meer dan het driedubbele te zijn!”. Het wijkbedrag werd vanavond bekendgemaakt op het Kanjerfeest dat de Postcode Loterij organiseerde. Artiesten Danny de Munk, Wolter Kroes en Xander de Buisonjé traden er op.

Grootste wijkwinnaars bijna een half miljoen euro

Het gros van de wijkwinnaars speelt met 1 of 2 loten mee. Enkele wijkwinnaars hebben zelfs 6 loten en winnen daarmee bijna een half miljoen euro. 21,45 miljoen euro is de hoogste prijs die de Postcode Loterij ooit uitkeerde aan wijkwinnaars. Landelijk gezien speelt 1 op de 3 huishoudens mee met de Postcode Loterij, in Vrouwenpolder ligt dit procentueel lager. Deze twee factoren verklaren het recordbedrag voor de wijkwinnaars.

Verdeling op basis van Kanjerpunten
Hoeveel iedere wijkwinnaar uiteindelijk ontvangt, hangt af van het aantal Kanjerpunten per lot. Kanjerpunten zijn een soort spaarpunten: hoe langer een deelnemer met een lot meespeelde in het afgelopen jaar, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. Deelnemers die het hele jaar met alle 14 trekkingen meespelen winnen per lot 80.399 euro.

Hoogste geldprijzen voor 4354 BK

Bewoners van de Koningin Beatrixlaan met de volledige postcode 4354 BK zijn de allergrootste winnaars van de PostcodeKanjer in Vrouwenpolder. In totaal delen 9 deelnemers met 20 loten 21,45 miljoen euro met elkaar, de andere helft van de hoofdprijs van 42,9 miljoen. Zij hoorden op nieuwjaarsdag al de gewonnen bedragen die variëren van ruim 1 miljoen euro tot ruim 6,6 miljoen euro.

Foto: Inwoners van Vrouwenpolder vieren hun prijs op het Kanjerfeest van de Postcode Loterij.

 

Provincie: