dinsdag, 16. december 2014 - 22:41 Update: 16-12-2014 22:45

Louis van Gaal sportcoach van het jaar 2014

Louis van Gaal sportcoach van het jaar 2014
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Louis van Gaal heeft dinsdagavond uit de handen van scheidsrechter Björn Kuipers een prijs in ontvangst mogen nemen. De trainer van Manchester United is uitgeroepen tot de sportcoach van het jaar 2014.

"Tja, wat moet je zeggen. Twee of drie weken geleden werd ik door Maurits Hendriks gebeld met het verzoek om hier aanwezig te zijn. 'Waarom zou ik komen', zei ik, 'voetballers worden toch niet gekozen'. Maar ik vind dat je, als je genomineerd bent, aanwezig moet zijn. En daarom ben ik hier."

"Maar toch sta ik hier met een ambivalent gevoel, want eigenlijk heb ik met mijn elftal en staf niets gewonnen. Derde plaats. En dat terwijl we 28 wereldkampioenen hebben en acht olympische. Misschien heb ik deze prijs wel aan de media te danken. Waarom zeg ik dit? Ik geloof in het totale mens-principe. Iedere sporter weet dat zijn omgeving meetelt. Het is niet alleen maar het talent, maar ook de omgeving die je inspireert en soms tegenwerkt."

"Maar wij hadden een groep van mensen, staf en spelers, dat maar één doel had. Waarschijnlijk heeft u dat gewaardeerd, dat het team sterker was dan de individuele kwaliteit. Dank daarvoor", aldus Van Gaal.

Categorie:
Provincie: