donderdag, 27. november 2014 - 11:10

Maassluis, Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen tekenen convenant ombouw Hoekse Lijn tot metro

Foto van metro stroomstoring RET | Flashphoto | www.flashphoto.nl
Foto: FlashphotoNL
Rotterdam

Op woensdag 3 december ondertekenen de gemeenten Maassluis, Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen een convenant met de stadsregio Rotterdam over hun bijdrage aan de ombouw van de Hoekse Lijn tot metro.

Het project is een verantwoordelijkheid van de stadsregio Rotterdam, maar de medewerking van de vier gemeenten is nodig omdat de Hoekse Lijn over hun grondgebied gaat. In het convenant leggen de gemeenten zich vast op bijvoorbeeld aanpassingen aan de omgeving van de metrohaltes.

De convenanten namens de gemeenten worden getekend door de wethouders Kees Pleijsier (Maassluis), Pex Langenberg (Rotterdam), Marcel Houtkamp (Schiedam) en Ruud van Harten (Vlaardingen). Namens de stadsregio zal portefeuillehouder Langenberg tekenen.

Laatste reguliere portefeuillehoudersoverleg stadsregio

De ondertekening vindt plaats tijdens het laatste portefeuillehoudersoverleg, dat is het overleg van alle vijftien wethouders Verkeer en Vervoer van de stadsregio Rotterdam. Vanaf 1 januari 2015 is er de projectorganisatie van de Vervoersautoriteit van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Deze zal de taken op het gebied van verkeer en vervoer voor de totale metropoolregio voortzetten.

Provincie:
Tag(s):