zondag, 30. maart 2014 - 18:01 Update: 03-07-2014 0:39

Maatregelen rond woning Bandidos Nieuwstadt week verlengd

Foto van camera bij woning | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Nieuwstadt

Om de veiligheid van de inwoners in het Limburgse Nieuwstadt te garanderen, heeft de gemeente Echt-Susteren samen met politie en justitie maatregelen getroffen. Dit meldt de gemeente zondag.

'Deze maatregelen blijven deels ook de komende week gehandhaafd. Aanleiding zijn de incidenten op zondag 16 en zaterdag 22 maart 2014 in Nieuwstadt', aldus de gemeente.

Handhaving maatregelen
Afgelopen week is de rust wedergekeerd in Nieuwstadt. Op basis van informatie van politie en justitie blijkt, dat de dreiging in Nieuwstadt is afgenomen. Desondanks acht de gemeente het van belang dat het gebied tot nader order bewaakt blijft. “We willen de inwoners van Nieuwstadt zich weer volledig veilig laten voelen in hun dorp, daarom handhaven we deels de reeds genomen maatregelen”, aldus burgemeester Hessels.

Maatregelen per 31 maart
Het pand Aan de Linde 19 is voor de duur van 3 maanden gesloten. De bewakingscontainer wordt vervangen door permanent cameratoezicht. Politiesurveillance wordt met een hoge frequente ingezet. Zowel de extra verlichting als verkeersremmende maatregelen blijven gehandhaafd. Deze maatregelen treden in werking vanaf maandag 31 maart 2014.