maandag, 25. augustus 2014 - 10:54 Update: 25-08-2014 14:25

Malaysia Airlines overweegt schrappen flink aantal banen

Na twee rampen overweegt Malaysia Airlines forse ingrepen
Foto: YouTube

Naar aanleiding van de twee rampen bij Malaysia Airlines overweegt de luchtvaartmaatschappij dit jaar fors in te grijpen.

Volgens bronnen wordt gekeken naar banenreductie, het annuleren van orders voor vliegtuigen en het schrappen van verscheidene vliegroutes. De nieuwe eigenaar van Malaysia Airlines, het Maleisische Staatsfonds Khazanah Nasional,  overweegt om een vijfde van alle werknemers te ontslaan. Dinsdag komt de top bijeen om te spreken over maatregelen die de verlieslijdende maatschappij weer gezond moeten maken. Dit meldt Nieuws.nl op basis van berichtgeving van persbureau Bloomberg.

Het investeringsfonds zou niet alleen nadenken over een reorganisatie, maar ook over het ontslaan van de topman van Malaysia Airlines, Ahmad Jauhari Yahya. Khazanah, wiens termijn nog tot september loopt.

De luchtvaartmaatschappij is al een tijdlang verlieslijdend. Daarbij werd zij dit jaar getroffen door twee rampen. Eerst in maart toen een vliegtuig onder nummer MH370 spoorloos tijdens een vlucht naar Peking verdween. En daarna in juli toen een toestel van de maatschappij boven Oekraïne uit de lucht wed gehaald.

 

 

Categorie: