woensdag, 31. december 2014 - 12:34 Update: 31-12-2014 20:33

Man (22) mishandelt buschauffeur in Harderwijk

Buschauffeur mishandeld, Nijmegenaar aangehouden
Foto: SXC
Harderwijk

De politie heeft dinsdagmiddag 30 december een 22-jarige Nijmegenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van een buschauffeur.

De chauffeur reed omstreeks 16.10 uur stapvoets via de Oranjelaan linksaf richting het Stationsplein toen zijn verkeerslicht dit toestond. Op dat moment stak er nog een groepje jongeren over waarvan er een tegen de bus sloeg en tegen de chauffeur begon te schreeuwen. Aangezien de chauffeur zich van geen kwaad was bewust, stapte hij uit de bus. Hij werd vrijwel direct omver geduwd en vervolgens in het gezicht geslagen. Hierbij liep hij in ieder geval een snee in zijn gezicht op en mogelijk een gebroken neus.

Aangehouden na vluchtpoging

Hierna liep de groep weg en belde de chauffeur de politie. Meerdere surveillance-eenheden stelden een onderzoek in. Op een gegeven moment zag men het bewuste groepje op de Verkeersweg lopen. De verdachte nam direct de benen, maar kon snel worden aangehouden.

Dagvaarding voor geweld

De chauffeur is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hem is direct een dagvaarding uitgereikt. Geweld tegen mensen in het publieke domein wordt niet getolereerd en de officier van justitie houdt daarbij rekening in zijn strafeis.

Provincie:
Blik op 112: