woensdag, 31. december 2014 - 17:39 Update: 01-01-2015 16:22

Man (44) doodgeschoten in Amsterdam-Noord

Man doodgeschoten in Amsterdam
Foto: Charles de Vries
Amsterdam

In Amsterdam-Noord is woensdagmiddag een man neergeschoten. Het slachtoffer van het schietincident op Tussendek, een 44-jarige man uit Amsterdam, is aan zijn verwondingen overleden. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Om 15.40 uur kreeg de politie melding van een schietincident op Tussendek in Amsterdam-Noord. De politie trof in een auto een zwaargewonde man aan die ter plaatse en onderweg naar het ziekenhuis is gereanimeerd. In het ziekenhuis is hij later overleden.

'In hoofd geschoten'
De politie is een onderzoek gestart naar de precieze toedracht van het schietincident. Een politieheli heeft overzichtfoto's gemaakt. Een traumaheli landde ter plaatse voor de eerste medische zorg. Omstanders meldden dat de man in zijn hoofd was geraakt.

De politie zoekt getuigen of mensen die mogelijk meer weten wat er zich heeft afgespeeld rondom dit schietincident. Zij kunnen contact opnemen op 0900-8844 of Meld Misdaad anoniem 0800-7000. De politie zou ook graag willen spreken met diegenen die op RTV Noord Holland en AT5 hun verhaal hebben gedaan. Zij kunnen ook contact opnemen op de vermelde telefoonnummers.

Provincie:
Blik op 112: