vrijdag, 19. december 2014 - 21:00 Update: 21-12-2014 10:43

Man (44) uit Zeist doodgeschoten in Utrecht

Man doodgeschoten in auto in Utrecht
Foto: EHF
Utrecht

Vrijdagavond 19 december werd omstreeks 19.45 uur een dode man aangetroffen in een auto op de Duurstedelaan. Uit eerste onderzoek blijkt de man door vuurwapengeweld om het leven gebracht.

Rond 19.45 uur werd een melding gedaan dat er schoten waren gehoord op de Duurstedelaan. Ter plaatse troffen agenten in een auto een overleden man, 44 jaar uit Zeist, aan. Er was meerdere keren op de auto geschoten waarbij de man om het leven is gekomen. Het dodelijke schietincident deed zich voor aan in de wijk Hoograven. De politie maakte een afzetting gemaakt rond de auto en startte een technisch en forensisch onderzoek op.

Grijze Volkswagen golf
De dader is wegreden in de richting van ’t Goylaan in een mogelijk grijze Volkswagen Golf, type 6. In de omgeving is onder andere met een politiehelikopter gezocht, ook werd een Burgernetbericht uitgedaan. De auto werd niet gevonden.

Het onderzoek naar de toedracht van het schietincident is in volle gang.

Getuigen gezocht
De recherche zoekt getuigen, in het bijzonder een man die ten tijde van het schietincident in de buurt liep met twee of drie honden. Iedereen die informatie heeft dat van belang kan zijn voor het onderzoek, wordt gevraagd te bellen naar de politie via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Provincie:
Blik op 112: