zaterdag, 4. januari 2014 - 16:50 Update: 03-07-2014 0:45

Man aangehouden met handgranaten in Geleen

Foto van handgranaat | BON
Foto: Bon
Geleen

Naar aanleiding van de aanhouding vannacht, van een verwarde man die in bezit was van drie handgranaten, heeft de politie vandaag zijn woning doorzocht. Daarbij werden verschillende relikwieën uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen.

Er is géén gevaarzetting voor de omgeving en de woning staat voorlopig onder bewaking.

Woning

De 41-jarige man werd afgelopen nacht aangehouden, waarna de politie na verhoor nader onderzoek heeft ingesteld. In zijn woning aan de Tielensstraat werden zaterdag verschillende relikwieën uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen. De man is een verzamelaar van goederen uit de Tweede Wereldoorlog die in de woning zijn opgeslagen. Met ondersteuning van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de politie vanmiddag onderzoek gedaan in de woning.

Er is géén directe gevaarzetting voor de omgeving, daarom is in samenspraak met de EOD besloten om komende maandag de woning op deskundige wijze leeg te ruimen. De woning is vergrendeld en staat tot de deskundige ontruiming onder bewaking. Politieagenten hebben nieuwsgierige buurtbewoners en burgers op straat geïnformeerd over de zaak.

Aanhouding

In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie rond 01.00 uur de melding dat in een café aan de Rijksweg-Centrum een verwarde man klanten en personeel bedreigde. De 41-jarige man uit Geleen werd uiteindelijk aangetroffen op de Nachtegaalstraat, waar hij is aangehouden door agenten. Daarbij werd een drietal granaten aangetroffen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat er geen gevaar was voor de omgeving omdat de granaten reeds onklaar gemaakt waren. Op verzoek van de politie is de EOD gewaarschuwd om de granaten veilig te stellen.

Provincie: