donderdag, 9. januari 2014 - 9:13 Update: 03-07-2014 0:44

Man aangehouden voor mensensmokkel en fraude

Man aangehouden voor mensensmokkel en fraude
Foto: Archief FBF.nl
Leeuwarden

De politie in Noord Nederland en de Koninklijke Marechaussee hebben dinsdagochtend in een woning in Leeuwarden een 33-jarige man uit Burgum aangehouden. Hij wordt zowel verdacht van betrokkenheid bij het smokkelen van mensen en het vervalsen van reisdocumenten.

Uit het onderzoek van een gecombineerd opsporingsteam van de Vreemdelingenpolitie en de Marechaussee kwam naar voren dat de man vermoedelijk betrokken is bij het smokkelen van personen binnen landen in Europa. Daarnaast zou hij betrokken zijn geweest bij het vervalsen van reisdocumenten (paspoorten uit verschillende landen) en het bezit van vervalste of valse reisdocumenten voor de mensensmokkel.

Huiszoeking

Na de aanhouding van de verdachte werd onder leiding van de rechter-commissaris in de betreffende woning in Leeuwarden een zoeking geweest. Hierbij werden diverse goederen, onder meer telefoons en computers, in beslag genomen.

Voorgeleiding

De verdachte wordt komende vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Meer aanhoudingen in dit onderzoek worden niet uitgesloten. De verdachte wordt de komende dagen over zijn betrokkenheid gehoord.

Provincie:
Blik op 112: