vrijdag, 18. juli 2014 - 11:29

Man aangehouden voor heling van duizend schoenen

Man aangehouden voor heling van duizend schoenen
Foto: fbf
Heusden

De politie hield donderdagmiddag rond 17.15 uur een 45-jarige man uit Asten aan in een woning in Heusden. De man wordt verdacht van heling van een grote partij schoenen.

Kort daarvoor trok een auto in Heusden de aandacht van surveillerende agenten. Zij zagen dat het voertuig met daarin vier inzittenden de wijk in en uit reed en later geparkeerd werd bij een woning in Heusden. Tegenover de politie verklaarden de inzittenden dat ze bij het huis ongeveer duizend schoenen wilden kopen. Om dat te bewijzen lieten ze een advertentie van Marktplaats zien.

Garage

Een man die op bezoek was in de woning verklaarde van niets te weten, maar agenten zagen hem kort daarvoor nog praten met één van de mannen uit de auto. In de garage bij de woning vonden agenten inderdaad zo'n duizend schoenen. Ze zaten verpakt in grote plastic zakken en waren voorzien van prijslabels. Omdat de verdachte geen verklaring had voor de aanwezigheid van de partij schoenen werd hij aangehouden voor heling. De man zit vast voor verhoor en de politie onderzoekt onder meer de herkomst van de schoenen.

Provincie:
Blik op 112: