maandag, 17. maart 2014 - 17:32 Update: 03-07-2014 0:40

Man in brandende chalet door misdrijf omgekomen

Man in brandende chalet door misdrijf omgekomen
Foto: Archief FBF.nl
Ermelo

De 58-jarige man uit Amersfoort, die vrijdagmorgen 14 maart dood werd gevonden tijdens bluswerkzaamheden van een brandende chalet in Ermelo, is volgens de politie vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen. Een 28-jarige vrouw uit Kampen is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de man.

Toen duidelijk werd dat vermoedelijk sprake was van een misdrijf, heeft de politie een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgeroepen om te onderzoeken wat er in het chalet gebeurd is. Er werken momenteel ongeveer 25 rechercheurs aan de zaak. De politie heeft de 28-jarige vrouw maandagochtend in Brabant aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Zwolle, waar ze is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie sluit meer aanhoudingen in dit onderzoek niet uit.

Brand
De meldkamer kreeg vrijdagavond vlak voor 21.30 uur de melding binnen over een brand in een chalet aan de Strokel. Tijdens het blussen trof de brandweer een stoffelijk overschot aan in de woning. De omgeving van de woning werd afgezet en er volgde een forensisch onderzoek om vast te stellen hoe de man om het leven gekomen was. Het onderzoek naar hoe de brand ontstaan is loopt nog.

Vermist
Het slachtoffer is vrijdag 14 maart als vermist opgegeven door zijn familie. De man was na een etentje niet thuisgekomen. De nabestaanden van de man zijn geïnformeerd over het feit dat hun familielid in het chalet in Ermelo is aangetroffen.

Auto
De auto van de vermiste man is nog niet aangetroffen. Het gaat om een donkerblauwe Audi Q5 met kenteken 1-SZS-62. Ook als er mensen zijn die deze auto gezien hebben hoort de politie het graag.

Provincie:
Blik op 112: