donderdag, 22. mei 2014 - 10:21 Update: 03-07-2014 0:36

Man gewond na steekincident Spoorsingel Rotterdam

foto van steekpartij | fbf archief
Foto: fbf archief
Rotterdam

Een 23-jarige man uit Somalië is donderdagochtend neergestoken op de Spoorsingel in Rotterdam. Kort daarop zijn twee verdachten aangehouden. De politie doet verder onderzoek.

Donderdagochtend omstreeks 1.15 uur belt een getuige de politie over een vechtpartij tussen ongeveer twaalf personen op de Spoorsingel in Rotterdam. Even later meldt de getuige dat één persoon wordt neergestoken. Dit is waarschijnlijk op de Spoorsingel ter hoogte van de Klein Coolstraat gebeurd.

Agenten snellen toe en zien aan de achterzijde van het Centraal Station een ernstig bebloede man op de grond liggen. Zij verlenen eerste hulp waarna de man met een ambulance wordt overgebracht naar het ziekenhuis. Daar blijkt de 23-jarige Somaliër in zijn arm te zijn geraakt.

Politiemedewerkers van Cameratoezicht zien kort na de melding enkele personen wegrennen in de richting van de Walenburgerweg. Agenten van de spoorwegpolitie houden in deze omgeving twee verdachten aan. Het gaat om een 20-jarige man uit Capelle aan den IJssel en een 18-jarige man uit Rotterdam.

De politie doet onderzoek en heeft hiervoor al diverse getuigen gesproken.

Provincie: