dinsdag, 21. januari 2014 - 13:26 Update: 03-07-2014 0:44

Man maakt ritje op motorkap door Drachten

Foto van man op autodak
Foto: Archief FBF
Drachten

Een 22-jarige inwoner van Drachten heeft na een verkeersruzie een rit op de motorkap van een auto door zijn woonplaats gemaakt. De man was op de motorkap van de wagen van een 28-jarige plaatsgenoot gesprongen nadat deze eerder een kleine aanrijding had veroorzaakt en vervolgens was weggereden.

De 28-jarige automobilist uit Drachten was weggereden op de Bolten, nadat hij tegen de auto van een 29-jarige man uit Leeuwarden was gereden. Een stuk verderop werd hij achterhaald door de bestuurder van de andere auto. De 22-jarige man uit Drachten, die als passagier bij de 29-jarige in de auto zat, stapte uit en sprong vervolgens op de motorkap van de veroorzaker van de eerder aanrijding. De 28-jarige Drachtster reed wederom weg, met de man op zijn motorkap.

Voorruit kapot
De rit eindigde na een behoorlijke omzwerving door Drachten op de Jade. Kort voordat de politie aankwam, schopte de 22-jarige de voorruit van de wagen van zijn plaatsgenoot stuk. De 28-jarige Drachtster werd door de politie aangehouden. Hij vertelde dat hij in paniek was geraakt, omdat hij zich na de aanrijding geïntimideerd voelde. De man is na het opmaken van een proces-verbaal op vrije voeten gesteld. De 22-jarige overleefde het avontuur zonder kleerscheuren. Naar zijn rol wordt verder onderzoek gedaan.

Provincie: