dinsdag, 21. oktober 2014 - 16:44 Update: 21-10-2014 16:45

Man na achtervolging aangehouden met flink bedrag op zak

Foto van politieauto zwaailicht donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Maastricht

Maandagnacht hield de politie bij de Steynboeckel in Maastricht een auto met twee inzittenden staande voor een verkeerscontrole. Daarbij werd een groot geldbedrag aangetroffen.

De agenten roken in de auto een sterke hennepgeur, waarna de politie om legitimatie van de twee inzittenden vroeg. De 39-jarige mannelijke bijrijder uit het Duitse Dortmund wilde zich echter niet legitimeren en werd gevraagd om uit te stappen voor een identiteitsfouillering door de agenten. Hierbij wou hij zijn jas niet afgeven voor de controle en sloeg vervolgens op de vlucht. De agenten moesten de verdachte achterna die onderweg nog een pakketje met biljetten weggooide.

Achtervolging

Na een korte achtervolging, kon de verdachte met enig verzet alsnog aangehouden. Bij nadere controle bleek de verdachte een flinke som geld in zijn jas bij zich te hebben. Het gaat om een bedrag van in totaal € 26.585,-. Dit bedrag is inclusief het weggegooide pakketje. De verdachte is aangehouden voor witwassen en het overtreden van de Opiumwet.

Provincie:
Blik op 112: