dinsdag, 18. maart 2014 - 9:29 Update: 03-07-2014 0:40

Man neergestoken bij de pont Buiksloterweg

Foto van mes | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Een 24-jarige man is in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 februari neergestoken toen hij in Amsterdam Noord op de Buiksloterweg op de pont wachtte.

Het slachtoffer bemerkt zijn verwonding echter pas een half uur later toen hij een bloedvlek op zijn kleding zag. De man belt vervolgens met 112 en in het ziekenhuis blijkt hij geraakt te zijn net onder zijn hartstreek door drie lagen kleding heen.

Het slachtoffer zit rond kwart voor één in het wachthokje op de pont te wachten. Op dat moment komen er drie personen aanlopen, een meisje en twee jongens. Het meisje gaat naast de man zitten in het wachthokje. De twee jongens blijven staan.

Dan gooit één van de jongens een servetje richting het slachtoffer. Er ontstaat een discussie waarbij de jongen die het servetje gooide steeds kwader wordt. Hij komt heel dicht bij het slachtoffer staan en dat is waarschijnlijk het moment waarop het slachtoffer wordt gestoken.

Het meisje en de andere jongen proberen nog te bemiddelen, maar slagen er niet in tussenbeide te komen en lopen weg. Als de pont aanmeert loopt het slachtoffer de pont op, evenals de verdachte en zijn twee vrienden. Bij het Centraal Station stapt het slachtoffer op de fiets, waarna hij kort daarop zijn verwonding bemerkt.

Uit onderzoek is duidelijk geworden dat de verdachte en zijn vrienden op het Centraal Station een treinkaartje naar Hoofddorp hebben gekocht. Mogelijk dat de verdachte daar woont.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):