maandag, 29. september 2014 - 13:01

Man raakt ernstig gewond door ontploffende verfspuitbus

Man raakt ernstig gewond door ontploffende verfspuitbus
Foto: Archief EHF
Sint Willebrord

De hulpverleningsdiensten rukten zondagmiddag 28 september 2014 uur voor een brand / ontploffing aan de Leeuwerikstraat.

De 35-jarige bewoner liep ernstige brandwonden op aan zijn handen en gezicht. Hij werd overgebracht naar een brandwondenziekenhuis en is buiten levensgevaar.

De melding van de ontploffing kwam om 12.35 uur binnen bij de gemeenschappelijke meldkamer. Van de woning waren alle ruiten kapot geklapt. De bewoner was direct onder de douche gezet, vanwege de opgelopen 2e graads brandwonden. De traumahelikopter kwam ter plaatse om het ambulancepersoneel te ondersteunen bij de medische verzorging van het slachtoffer.

Explosie
Vermoedelijk was het 35-jarige slachtoffer bezig met het spuiten van auto onderdelen. Hij gebruikte hiervoor spuitverf uit een spuitbus. Voor een beter spuitresultaat werd de spuitbus verwarmd op een petroleumkachel. De spuitbus is waarschijnlijk door de hitte geëxplodeerd.

Salvage
Voor de gedupeerden is Stichting Salvage ingeschakeld. Salvage treedt op namens de gezamenlijke brandverzekeraars en verzorgt de eerst opvang van betrokken en neemt schadebeperkende maatregelen.

Provincie:
Blik op 112: