vrijdag, 18. juli 2014 - 14:46 Update: 18-07-2014 14:51

Man rijdt in op motoragent die vervolgens op auto schiet

Foto van motoragent snelweg | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Utrecht

De politie heeft vrijdag een man aangehouden, waarvan de leeftijd en woonplaats nog niet is vastgesteld, op verdenking van poging doodslag op een motoragent. Dit meldt de politie vrijdag.

Hij reed op zijn vlucht om uit handen van de politie te blijven, in op een motoragent. De agent loste hierop enkele schoten in de richting van de auto. De bestuurder raakte op dat moment niet gewond. Hij ontkwam, maar werd kort daarna aangehouden in het weiland, waarin hij was gevlucht.

Om 01.50 uur controleerden agenten op de Europalaan twee mannen die daar betrokken waren bij een verdachte situatie. De mannen werden staande gehouden, maar konden zich niet legitimeren, waarop de agenten overgingen tot aanhouding van het tweetal.

Een man zag kans er vandoor te gaan. De andere man, wiens identiteit ook nog niet bekend is, werd wel aangehouden en ingesloten in het bureau.

Schoten gelost
Kort daarna zagen agenten de gevluchte man wegrijden in een personenauto. Een achtervolging met diverse politieauto’s volgde via de Europalaan, de A12 en de A27. Met drie politieauto’s werd getracht de vluchtauto te ‘blokken’.

Dat lukte niet en de bestuurder wist verder te vluchten en ging tegen het verkeer inrijden op de A27. Een motoragent zag vervolgens de vluchtauto recht op hem inrijden, waarop de agent schoten loste op de auto. De bestuurder reed gewoon door en miste de motoragent ternauwernood. De man vervolgde zijn vlucht en stopte uiteindelijk ter hoogte van Voordaan.

Gewond aan hoofd
Daar vluchtte hij het weiland in, waarop de achtervolgende agenten een waarschuwingsschot loste. Het lukte daarna de man aan te houden. Hij werd geboeid en naar het bureau overgebracht. De man had een snee opgelopen aan zijn voorhoofd.

Na onderzoek door een arts werd hij met een ambulance voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. Daar werd vastgesteld dat de verwonding geen schampschot betrof. Na behandeld te zijn, werd hij vastgezet in en politiecel.

Onderzoek voortgezet
Het onderzoek, waarvan het schieten door de agenten deel van uitmaakt, wordt voortgezet.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):