woensdag, 15. januari 2014 - 14:20 Update: 03-07-2014 0:44

Man speelde 8 maanden lang verstoppertje met politie

Foto van verdachte met handboeien | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Nijmegen

De politie heeft dinsdag in zijn woning een 29-jarige Nijmegenaar aangehouden die het lange tijd gelukt was om uit handen te blijven van de politie. Dit meldt de politie woensdag.

Afgelopen dinsdag kwam toch echt een eind aan een kat en muis spel van 8 maanden. De man werd gezocht voor diverse vonnissen. Hij had voor 59.000 euro aan boetes openstaan of hij mocht 332 dagen komen zitten. Ook was een ander korps nog naar de man op zoek.

Verstopplekken in huis
Dinsdag werd besloten om wederom bij de man in de wijk Heseveld langs te gaan. Omdat bij de wijkagent bekend was dat hij mogelijk goede verstopplekken had aangebracht in zijn huis, werd gisteren eens flink doorgepakt. Men wist dat hij thuis moest zijn en daarom werd de deur door de politie geforceerd.

Luik in houten vloer
In het souterrain waar hij zijn slaapkamer had, was in de houten vloer een luik aangebracht. Dit luik werd afgedekt met een kleedje. Toen het kleed en het luik waren verwijderd werd daar de 29-jarige bewoner aangetroffen. 

Deze ruimte was niet groter dan 0,80 x 1,50. Elders in de slaapkamer werd nog een luik ontdekt dat een iets grotere ruimte afdekte van 2 x 3 meter. De man is overgedragen aan een andere eenheid die hem nog nodig had.