woensdag, 19. november 2014 - 14:15 Update: 19-11-2014 14:30

Man stalkt tienermeisjes via social media

Man stalkt tienermeisjes via social media
Foto: Archief EHF
Assen

Een 48-jarige inwoner van Assen is woensdag door de politie aangehouden op verdenking van bedreiging en stalking van tienermeisjes. Dit meldt de politie woensdagmiddag.

‘De man viel de afgelopen maanden tientallen meisjes van 12 en 13 jaar lastig via sociale media. Hierover kwamen meerdere meldingen bij ons binnen en dat resulteerde in zeker drie aangiften’, aldus de politie.

De afgelopen periode vertelden meerdere meisjes van 12 en 13 jaar op school dat ze via sociale media werden lastiggevallen door een onbekende man. De scholen zochten daarop contact met de jeugdagent. Nadat drie van de meisjes aangifte hadden gedaan, volgde onderzoek. 

Hieruit kwam naar voren dat een 48-jarige Assenaar vermoedelijk verantwoordelijk was voor het lastig vallen. Na overleg met de officier van justitie werd de man woensdagochtend aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. 

De politie sluit niet uit dat er mogelijk nog meer meisjes in en rondom Assen zijn lastig gevallen via social media en roept deze meisjes dan ook op om contact met de politie op te nemen.

Test voor tieners

De politie verwijst tieners naar een speciale website waar zij zelf kunnen testen of zij (te) snel ingaan op vriendenverzoekjes van vreemden. Wie kies jij? Zij sturen jou een vriendenverzoek. Accepteer jij die dan? Kun jij zien wie leuk is en wie niet? Wie is te vertrouwen en wie niet? Test jouw mensenkennis op www.kenjevrienden.nu  

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):