dinsdag, 1. juli 2014 - 11:21 Update: 03-07-2014 0:33

Man steelt 25 fietszadels

Foto van fietsendief | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Spijkenisse

Door het oplossen van een smartphone-diefstal in Spijkenisse kwamen agenten ook op het spoor van een notoire fietszadeldief.

Een man uit Spijkenisse verkoopt via Marktplaats loombandjes (armbandjes). Een vrouw zei geïnteresseerd te zijn kwam langs en kocht er enkele. Na vertrek bleek ze ook de smartphone van de man te hebben gestolen.

De man had op zijn telefoon een applicatie geïnstalleerd waarmee hij de telefoon kon lokaliseren en gaf de inloggegevens aan agenten. De telefoon stond niet vaak aan, maar het gaf agenten wel een idee waar de dievegge vermoedelijk woonde. Die aanknopingspunten en verder gespeur zorgde voor de naam van een vermoedelijke verdachte. De 29-jarige vrouw uit Spijkenisse werd een dag later aangehouden in haar woonplaats.

Ze bekende de diefstal en bleek de telefoon inmiddels te hebben doorverkocht aan een 42-jarige inwoner van Spijkenisse. Deze man werd zondag aangehouden. Dit deed bij de rechercheurs weer een ander belletje rinkelen. De man had qua signalement wat weg van een notoire zadeldief die in hetzelfde Spijkenisse fietsers dwars zat. Het onderbuikgevoel klopte. Hij bekende zowel de heling van de telefoon als de diefstallen van zo’n 25 zadels waarvan de politie de afgelopen maanden aangife had opgenomen.

Provincie: