woensdag, 26. februari 2014 - 10:50 Update: 03-07-2014 0:41

Man met verboden wapen in trein

Foto van trein op station | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Apeldoorn

-De politie heeft dinsdagavond 25 februari na een melding een 23-jarige jongeman zonder vast woonadres in een trein op het station meegenomen voor onderzoek.

Hij zou in het bezit zijn van een vuurwapen en bleek nog een boete te moeten betalen. Hij is ingesloten voor verhoor.

Melding vuurwapen

De politie kreeg omstreeks 23.10 uur een melding, dat in een trein op het station een jongeman zou zitten die een vuurwapen bij zich had. De jongeman was in het gezelschap van een jonge vrouw. Aan de hand van de melding werden twee jongeren die aan het opgegeven signalement voldeden in de trein aangesproken en gefouilleerd. Er werd geen vuurwapen aangetroffen.

Excuses

Tijdens deze handeling kwam de melding, dat de bewuste man in de trein zat, die net in Apeldoorn aankwam. De agenten hebben snel hun excuses gemaakt en zijn naar de bewuste trein gesneld. Hier werden twee jongeren aangetroffen die ook aan de signalementoverschrijving voldeden.

Nog geen vuurwapen, wel mee

Ook zij en de coupé werden gecontroleerd, maar ook nu werd geen vuurwapen aangetroffen. De jongeman moest nog een boete betalen en werd meegenomen. .

Toch gevonden

Later werd door een conducteur het wapen in de coupe aangetroffen. Het bleek om een groot alarmpistool te gaan en lijkt op een echt pistool. Het is dan ook verboden en tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):