zaterdag, 12. juli 2014 - 12:31

Man verdacht van dichtknijpen keel student

student, keel, dichtknijpen, aanhouding, politie,
Foto: Archief EHF
Breda

De politie heeft zaterdag omstreeks 06.25 uur in de wijk Brabantpark een 48-jarige Bredanaar aangehouden omdat hij bij een 22-jarige buurtgenoot de keel dichtgeknepen zou hebben.

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De verdachte zou boos zijn geworden op het slachtoffer vanwege overlast.

Het slachtoffer verklaarde dat hij in een studentenhuis woont. Vrijdagavond had hij met acht vrienden in de tuin een barbecue gehad, waarbij ze wellicht wat luidruchtig waren geweest. Daarna waren ze uitgegaan.

Bij thuiskomst rond 05.00 uur waren ze wat aangeschoten en lawaaierig. Rond 05.30 uur werd er aangebeld. De buurman stond voor de deur te trillen van boosheid en riep dat hij weer veel last van hen had gehad. Plotseling pakte de man hem bij zijn keel en kneep deze gedurende enkele seconden dicht. Het slachtoffer kon geen adem meer halen. Hij kon zich losmaken op het moment dat een medebewoner naar buiten wilde gaan, sloot de voordeur en waarschuwde de politie.

De agenten zagen dat het slachtoffer een drietal krasjes had op zijn hals. De verdachte die bij de agenten kwam staan, werd daarop aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Provincie:
Blik op 112: