zaterdag, 8. februari 2014 - 12:11 Update: 03-07-2014 0:42

Man vliegt met auto uit de bocht tijdens vlucht

Foto van ambulance | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Hoek van Holland

Een 27-jarige man uit Hoek van Holland is zaterdagochtend op de Haakweg met zijn auto uit de bocht gevlogen en ondersteboven in het water beland, nadat hij met hoge snelheid wegreed voor de politie.

Even na 2.00 uur reden agenten op de Haakweg toen zij achter zich een auto een inhaalmanoeuvre zagen maken over een dubbele doorgetrokken streep. Door deze manoeuvre kwam de auto achter de politieauto te rijden. De auto minderde daarop vaart en keerde om, om op hoge snelheid weg te rijden. De agenten vonden dit verdacht, keerden ook hun voertuig en reden achter de auto aan. Deze ging steeds harder rijden om te blijven uitlopen op de politie.

In de bocht met de Nieuwe laan vloog de auto van de 27-jarige man uit de bocht en kwam op zijn kop in het water terecht. De man zat onder water vast. Agenten sprongen direct het water in om de man te bevrijden. Toen zij de man uit de auto sleepten was hij buiten bewustzijn. Korte tijd later kwam hij weer bij kennis. De man is aangehouden voor rijden onder invloed en vervolgens overgebracht naar een ziekenhuis.

Provincie:
Tag(s):