dinsdag, 7. januari 2014 - 21:56 Update: 03-07-2014 0:45

Man zet stroomstootwapen op keel agent

Foto van verdachten bij politieauto | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Etten-Leur

Een man die door een agent werd achterna gezeten in Etten-Leur heeft een politieagent bedreigd met een stroomstootwapen. Dit meldt de politie dinsdag.

In de nacht van maandag op dinsdag wilden agenten om 01.30 uur drie verdachte personen controleren in de Bootstraat. Het drietal had interesse in geparkeerde auto''s en sloegen op de vlucht toen ze de politie zagen. Eén van de mannen liet een fiets achter, waarvan het slot opengebroken was. Na een korte achtervolging kon een agent de vluchtende man, die de gestolen fiets achterliet, naar de grond werken.

Stroomstootwapen
Tijdens de worsteling zag de dader kans om een stroomstootwapen te pakken. Hij zette het stroomstootwapen tegen de hals van de agent. De agent raakte niet gewond en kreeg geen stroomstoot. Wel zag de verdachte op dat moment kans om los te komen en te vluchten. Bij de daaropvolgende zoekactie zette de politie een helikopter in om de dader te traceren.

In de cel
Ongeveer een uur later werd de verdachte ingerekend. Daarbij werd een stroomstootwapen in de vorm van een telefoon aangetroffen. Naast het stroomstootwapen werd ook inbrekersgereedschap in beslag genomen. De verdachte is een 32-jarige inwoner van Etten-Leur. De man is in het belang van het verdere onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld.

 
Provincie:
Blik op 112: