vrijdag, 21. november 2014 - 15:43 Update: 21-11-2014 16:39

Mannen 10 en 6 jaar cel in na moordaanslag op advocaat

Celstraf voor mannen na moordaanslag op advocaat
Foto: Archief EHF
Den Bosch

Vrijdag heeft de rechtbank Oost-Brabant een 29-jarige man uit Mierlo veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar en een 27-jarige man uit Mierlo tot een gevangenisstraf van 6 jaar. De 29-jarige man pleegde in februari vorig jaar een moordaanslag op een advocaat uit Waalre en werd daarbij geholpen door de 27-jarige man.

Een 24-jarige plaatsgenoot is vrijgesproken van betrokkenheid bij de aanslag. Hij is wel schuldig aan verboden vuurwapenbezit en handel in vuurwapens en krijgt een celstraf van twaalf maanden, waarvan vier maanden voorwaardelijk.

Moordaanslag

De 29-jarige man kwam op de fiets naar de woning van de advocaat en wachtte tot hij zou vertrekken. Toen de advocaat ’s ochtends vroeg in zijn auto aan het eind van de oprijlaan verscheen, liep de man richting de auto en schoot met een vuurwapen naar de advocaat. 

De kogel ging door de ruit aan de bestuurderskant via de hoofdsteun van de bijrijdersstoel en door de ruit aan de andere kant weer naar buiten. De advocaat dook net op tijd weg. De rechtbank acht gelet op de baan van het schot en de positie van het slachtoffer in zijn auto bewezen dat de schutter probeerde hem van het leven te beroven.

Provincie: