vrijdag, 21. maart 2014 - 10:19 Update: 03-07-2014 0:40

Mannen met Mitrailleur door agenten met getrokken pistool aangehouden

foto van wapen | fbf archief
Foto: fbf
Waalwijk

Twee inwoners van Tilburg kregen donderdagmiddag waarschijnlijk de schrik van hun leven toen zij op de Emmikhovensestraat in Waalwijk door de politie met getrokken pistool werden aangehouden.

Een getuige had gemeld dat het tweetal mogelijk met een mitrailleur rond reed. Dat bleek echter niet zo te zijn.

Gestrokken pistool
Rond 16.00 uur kreeg de politie een melding dat er auto met daarin twee mannen rond reed op het industrieterrein Haven2 in Waalwijk. De getuige had daarbij gezien dat zij vanuit die auto regelmatig met een vuurwapen, mogelijk een mitrailleur, richtten. Direct na deze melding gingen drie politie-eenheden op zoek naar de verdachte auto. Die troffen ze aan op de Emmikhovensestraat in Waalwijk. Geheel volgens protocol werd de auto aan de kant gezet door twee agenten in kogelvrij vest. De twee 'verdachten' werden vervolgens onder schot genomen, uit de auto gedirigeerd en aangehouden.

Roofvogel
Al snel na deze aanhouding bleek echter dat er in de auto in het geheel geen vuurwapen lag. De twee mannen (20 en 22) waren op zoek naar een ontsnapte roofvogel, die gemerkt was met een ontvanger. Het vermeende 'vuurwapen' bleek een peiler te zijn waarmee dit signaal opgevangen kon worden. Na enige uitleg en een excuus kon het geschrokken tweetal weer naar huis.

Provincie:
Blik op 112: