donderdag, 6. maart 2014 - 14:03 Update: 03-07-2014 0:41

Mannen stelen kledingzakken Jantje Beton

Foto van politieauto | Archief MV
Foto: Archief MV
Leiderdorp

Agenten hielden kort na elkaar in Leiden en Leiderdorp vier mannen aan voor diefstal. Zij reden rond en namen tientallen zakken met kleding bedoeld voor Jantje Beton mee.

Rond 10.00 uur meldden getuigen dat er een bestelbus door de Roodenburgerstraat reed en dat de inzittenden kledingzakken voor Jantje Beton inlaadden, terwijl zij niet voor het goede doel werkten. Een motoragent zag de bestelbus en hield de auto staande. In die laadruimte bleken 68 zakken met kleding te liggen. Daarop hield de agent de 27-jarige bestuurder en de 57-jarige bijrijder, beiden uit Rottedam, aan.

Tweede melding
Rond 10.45 uur kwam er een soortgelijke melding vanaf de Spaarnestraat. Daar zag een bewoonster dat onbekenden in een personenauto een zak met kleding, die zij had klaargezet voor Jantje Beton, meenamen. Toegesnelde agenten hielden de auto staande op de Bospolder in Leiderdorp. In de auto lagen 29 zakken met kleding voor het goede doel. Daarop hielden de agenten de 32-jarige bestuurder uit Rotterdam en de 30-jarige bijrijder uit Den Haag aan. De mannen zijn na verhoor met een boete van zeshonderd euro op zak heengezonden. De kleding is teruggeven aan Jantje Beton.