dinsdag, 14. oktober 2014 - 17:15 Update: 14-10-2014 17:20

Mannen verdacht van diefstal en drogeren slachtoffers in homodatingcircuit

Mannen verdacht van diefstal en drogeren slachtoffers in homodatingcircuit
Foto: Archief FBF
Arnhem

Een rechercheteam van de politie Oost-Nederland heeft in juli twee mannen aangehouden die worden verdacht van het op geraffineerde wijze bestelen van hun slachtoffers in het homodatingcircuit.

De twee verdachten, een 41-jarige man uit Bloemendaal en een 35-jarige man uit Bussum, staan vandaag op een pro forma zitting bij de rechtbank Gelderland.

Gedurende het onderzoek is de verdenking gerezen dat enkele slachtoffers zijn gedrogeerd met scopolamine, om de diefstallen mogelijk te maken. Dit betreft onder andere een 53-jarige Apeldoorner die in mei dood in zijn woning werd aangetroffen. In hoeverre het drogeren heeft bijgedragen aan de dood van de man wordt nog altijd onderzocht.

Via datingsites

De aangehouden mannen worden ervan verdacht te hebben samengewerkt door eerst via datingsites contact te leggen met homoseksuele mannen. Tijdens een date werd door een van de verdachten de pincode afgekeken en de pinpas gestolen. In enkele gevallen werden ook de huissleutels of andere goederen uit de woning gestolen. Hierna verbrak men het contact en werd er geld van de rekening van de slachtoffers gehaald. In een aantal gevallen gaat het om tienduizenden euro’s.

Provincie: