donderdag, 16. januari 2014 - 13:23 Update: 03-07-2014 0:44

Mansveld:treinen moeten schoner en betere info bij ontregelingen

Foto van wachtende reiziger op perron station | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

Voor 2014 gelden voor de NS en ProRail dezelfde afspraken voor wat betreft het op tijd rijden van de treinen als in 2013. Dit meldt het ministerie van Infrastructuur en Milieu donderdag.

Staatssecretaris Mansveld wil dat minstens 93 procent van de treinen binnen de maximale vertraging van 5 minuten blijft rijden. Hierover heeft staatssecretaris Mansveld afspraken gemaakt met de NS en ProRail.

Schonere treinen en betere informatie
‘Ik heb hierover meerdere gesprekken gevoerd met NS en ProRail en afgesproken dat de punctualiteit in 2014 hoog wordt gehouden. Met de NS heb ik verder afgesproken dat de prestaties voor reinheid en informatie bij ontregelingen verbeteren’, laat Mansveld in den brief aan de Tweede Kamer weten. 

‘Met ProRail heb ik afgesproken dat het klantoordeel en de goederenpunctualiteit omhoog gaan’, aldus de staatssecretaris.

Werkzaamheden aan spoor
In 2014 vinden omvangrijke werkzaamheden aan het spoor plaats. Belangrijke projecten als OV SAAL (korte termijn) en de modernisering van grote stations als Utrecht en Den Bosch bevinden zich in de uitvoeringsfase. De werkzaamheden moeten zo worden ingericht dat de beschikbaarheid en punctualiteit van het spoor er zo min mogelijk onder lijden. 

Cijfers 2013
De NS en ProRail zullen de staatssecretaris uiterlijk eind februari informeren over de behaalde prestaties in 2013.