zondag, 23. maart 2014 - 19:21 Update: 03-07-2014 0:39

Marechaussee stuit op mensenhandel tijdens grenscontrole

Foto van logo van marechaussee | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Venlo

De Koninklijke Marechaussee (Brigade Brabant-Noord/Limburg-Noord) heeft vannacht tijdens een grenscontrole bij Venlo een 66-jarige man uit Venlo aangehouden op verdenking van mensenhandel.

Hij wordt verdacht van drie personen van respectievelijk 16 , 17 en 21 jaar gedwongen in de prostitutie te willen brengen.
Marechaussees controleerden de inzittenden van een auto tijdens een grenscontrole op de A-67 bij Venlo. De bestuurder toonde de Marechaussees een geldige Nederlandse identiteitskaart. Op de achterbank van de auto bevonden zich, naar later bleek, twee minderjarige kinderen uit Wuppertal(D) en een man uit Kleve(D). De bestuurder vertelde dat de andere drie inzittenden geen identiteitsdocumenten bij zich hadden. Twee inzittenden overhandigden de Marechaussees een gezondheidsverklaring en één een Duitse tijdelijke verblijfsvergunning voor vreemdelingen, waaruit Marechaussees konden opmaken dat twee van de mede-inzittenden minderjarig waren. Bij nader onderzoek rees het vermoeden dat er sprake zou kunnen zijn van mensenhandel. Marechaussees hebben de bestuurder hierop aangehouden op verdenking van mensenhandel.
Rechercheurs van de Marechaussee doen onderzoek naar de mensenhandel onder leiding van het Openbaar Ministerie Limburg . De minderjarige kinderen worden gehoord met behulp van zedenrechercheurs van de Marechaussee. De verdachte zit vast.
 
Provincie:
Blik op 112: