woensdag, 21. mei 2014 - 18:55 Update: 03-07-2014 0:36

Mariniers ingezet bij gevangenisopstand in Aruba

foto van mariniers | Defensie
Foto: Defensie
Aruba

43 Mariniers van de compagnie op Aruba hebben gisteren de lokale autoriteiten geholpen bij het beteugelen van een grote gevangenisopstand. Hierbij ontsnapten 84 gevangen uit hun cel en staken ze een vleugel van het complex in brand.

De mariniers vormden de buitenste beveiligingsring rond de gevangenis om te voorkomen dat opstandige gevangenen ontsnapten.

Politie ontlasten
De mariniers werden ingezet om het Korps Politie Aruba te ontlasten. Ter bewaking van de kustlijn zette de marine ook een FRISC in, een snelle onderscheppingsboot. De luchtmachthelikopter Cougar, die kustwachttaken in het gebied uitvoert, zorgde voor de observatie vanuit de lucht. Rond middernacht keerde de rust terug en konden de mariniers terug naar hun basis.

Dagen onrustig
Het is al dagen onrustig in de Arubaanse gevangenis. In het begin van de week ontsnapten al 2 gevangen. Combat trackers, speciaal getrainde spoorzoekers van het Korps Mariniers, hebben toen geprobeerd hun gangen na te gaan. Ze zijn alleen nog niet gevonden. Vervolgens barstte de opstand los in de gevangenis.