dinsdag, 3. juni 2014 - 9:24 Update: 03-07-2014 0:35

Van Marwijk: Selectie Van Gaal begrijpelijk

Van Marwijk: Selectie Van Gaal begrijpelijk
Van Marwijk: Selectie Van Gaal begrijpelijk
Zeist

(ElfVoetbal) Bert van Marwijk, de bondscoach die Oranje op het WK in Zuid-Afrika naar het zilver leidde, kan de meeste keuzes van Louis van Gaal wel begrijpen.

Tegen De Telegraaf zegt hij: "Ik kan de keuzes begrijpen die Van Gaal heeft gemaakt bij de samenstelling van zijn selectie. Alleen zou ik er zeker Erik Pieters bij gehaald hebben. Die heeft het bij mij altijd heel goed gedaan als linksback en bovendien een goed seizoen bij Stoke City achter de rug. Niemand heeft het zo in de gaten gehad, maar hij heeft gewoon een compleet seizoen gedraaid in de Premier League."

"Ook zou ik er nog een jonge, aanvallend ingestelde speler uit het rijtje Boëtius, Promes en Vilhena bijgehaald hebben. Dat vind ik geweldige talenten, die iets extra's kunnen toevoegen. Wat dat betreft komen er weer geweldige spelers aan. Je hebt in het voetbal gewoon te maken met generaties. Eén keer in de honderd jaar wordt er een Johan Cruijff geboren en één keer in de tien jaar een Jaap Stam"

Van Marwijk kan wel begrijpen dat sommige jongens de selectie niet hebben gehaald. Zo werden grote, sterke verdedigers als Douglas en Jeffrey Bruma niet uitgenodigd. "In zijn goede tijd bij FC Twente vond ik Douglas top en ik heb toen aangegeven dat hij een kans zou krijgen als hij Nederlander zou worden."

"Ik vind dat hij vervolgens wat is blijven steken in zijn ontwikkeling. Hoe Douglas het nu in Rusland doet, weet ik niet, maar ik kan Van Gaal wel volgen. Ik denk dat Douglas op die posities centraal achterin is ingehaald door jongere spelers met veel talent."

"Voor Jeffrey Bruma geldt, dat hij een jongen is die in principe alles heeft wat een verdediger moet hebben. Hij is groot, sterk, snel, heeft een goede pass en is kopsterk. Ik vind wel dat hij moeite heeft zich verder te ontwikkelen. Hij maakt nog steeds dezelfde fouten. Dat zal de reden zijn dat hij niet is geselecteerd."

Categorie:
Tag(s):