maandag, 22. december 2014 - 13:29 Update: 22-12-2014 13:43

Meander Medisch Centrum Amersfoort één jaar

Meander Medisch Centrum Amersfoort één jaar
Foto: Meander Medisch Centrum
Amersfoort

Dinsdag 23 december is het precies een jaar geleden dat het nieuwe ziekenhuis Meander Medisch Centrum in Amersfoort in gebruik werd genomen. Met de verhuizing van de patiënten van de oude locaties Lichtenberg en Elisabeth naar het nieuwe ziekenhuis aan de Maatweg was de start van het ziekenhuis een feit.

'Grootste operatie'

De verhuizing naar het nieuwe ziekenhuis was de ‘grootste operatie’  in de geschiedenis van Meander Medisch Centrum. Een jaar na de verhuizing is het nieuwe Meander volop in bedrijf. Het lichte en ruimtelijke ziekenhuis biedt een prettige omgeving voor iedereen. 

De verpleegafdelingen bestaan uit eenpersoonskamers met een eigen badkamer. Dit biedt veel rust, hygiëne en privacy voor de patiënten en bezoekers. Ondanks dat het ziekenhuis maar liefst 100.000 m2 vloeroppervlakte heeft, hoeven patiënten en bezoekers door de slimme indeling geen lange afstanden af te leggen.

Ter gelegenheid van de eerste ‘verjaardag’ is een prachtige film gemaakt waarin de totstandkoming van het nieuwe Meander te zien is, van eerste paal tot en met het ziekenhuis in bedrijf. De film is hieronder te zien. 

Categorie:
Provincie: