maandag, 10. november 2014 - 17:36 Update: 10-11-2014 17:41

Medewerkers sociale werkplaats last van benauwdheid na uitpakken bloembollen

Medewerkers sociale werkplaats last van benauwdheid na uitpakken bloembollen
Foto: Archief EHF
Dordrecht

Maandagmiddag rukten de hulpdiensten massaal met spoed uit naar de sociale werkplaats aan de Kamerlingh Onnesweg in Dordrecht , nadat zevenentwintig medewerkers gezondheidsklachten hadden gekregen na het uitpakken van bloembollen. Dit meldt de politie maandagmiddag.

Rond het middaguur waren zo'n 100 medewerkers in een bedrijfsruimte hyacintbollen aan het uitpakken toen enkele medewerkers last kregen van jeuk, benauwdheid of uitslag. Het bedrijf besloot gelijk alle medewerkers uit de ruimte te halen en in een andere zaal op te vangen en de hulpdiensten te alarmeren. 

De brandweer heeft diverse metingen verricht, maar geen bijzonderheden aangetroffen. Ook is onderzoek gedaan naar het ventilatiesysteem en andere omgevingsfactoren. Ook hierbij zijn geen bijzonderheden geconstateerd.

Klachten onderzocht

Uiteindelijk gaven 27 medewerkers aan klachten te hebben. Deze medewerkers zijn onderzocht door personeel van de ambulancedienst. Uitgegaan wordt van een allergische reactie op de bloembollen. Na het grondig wassen van de handen en wat frisse lucht waren alle klachten verdwenen en mochten de mensen naar huis. Het bedrijf gaat contact opnemen met de leverancier van de bloembollen en zal na verder onderzoek besluiten wat met de bollen gedaan wordt.

Provincie:
Blik op 112: